manitarakia mou

Monetize your site!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Εμμηνόπαυση & ερωτική επιθυμία





emminopausi sex σεξ εμμηνοπαυσηΣε έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί έχει διαπιστωθεί ότι πάνω από το 50% των γυναικών που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση έχουν παρατηρήσει ότι η ερωτική τους επιθυμία έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ το 46% αυτών δήλωσαν ότι έρχονται σε σεξουαλική επαφή λιγότερο από μια φορά το μήνα και οι περισσότερες γυναίκες ομολόγησαν ότι αυτό έβλαψε τη σχέση τους.


Οι κυριότερες αιτίες που κάνουν της εμμηνοπαυσιακές γυναίκες να χάνουν τη διάθεση για σεξ είναι:
- μείωση της λίμπιντο
- κολπική ξηρότητα και πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή
- λέπτυνση των τοιχωμάτων του κόλπου
- μείωση έκκρισης φερομόνης
- δυσκολία στη σεξουαλική διέγερση
- δυσκολία στην επίτευξη οργασμού
Πώς αντιμετωπίζεται
Η κλασική αντιμετώπιση της υποκατάστασης των οιστρογόνων στην εμμηνοπαυσιακή γυναίκα είναι η ορμονοθεραπεία, που σήμερα γίνεται με δισκία (από το στόμα), διαδερμικά αυτοκόλλητα, κολπικά ένθετα και αλοιφές. Υπάρχουν επίσης και πολλά προϊόντα που διατίθενται στα φαρμακεία, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στο πρόβλημα της κολπικής ξηρότητας. Πρόκειται για ειδικές λιπαντικές κρέμες και τζελ που διατηρούν την υγρασία στον κόλπο για αρκετές ώρες, αρκεί να εφαρμόζονται πριν από κάθε επαφή.

Ο ρόλος της φερομόνης

Οι φερομόνες είναι χημικές ουσίες, αόρατες στο γυμνό μάτι, που εντοπίζονται στο δέρμα και τις τρίχες. Είναι οι ορμόνες της ερωτικής έλξης, αφού έχει φανεί από έρευνες ότι επηρεάζουν την ερωτική μας συμπεριφορά, καθοδηγώντας μας ασυνείδητα στην επιλογή ή την απόρριψη ενός ερωτικού συντρόφου. Έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι μετά την εμμηνόπαυση το σώμα των γυναικών χάνει την ικανότητα να εκκρίνει αυτή την ορμόνη, άρα η γυναίκα παύει να είναι πλέον ελκυστική στο αντίθετο φύλο.
Αμερικανοί ερευνητές προσέθεσαν τη φερομόνη (Pheromone 10:13) σε άρωμα και ζήτησαν από ομάδα γυναικών που βρίσκονταν στην εμμηνόπαυση να χρησιμοποιήσουν την κολόνια. Όλες ανέφεραν ότι από τη στιγμή που φόρεσαν το άρωμα, οι σύντροφοί τους έγιναν πολύ πιο τρυφεροί και είχαν σημαντικά μεγαλύτερη διάθεση για περιπτύξεις και ερωτικά παιχνίδια.

ΙΩΑΝΝΑ ΡΑΠΤΗ

http://www.medchannel.gr

3 σχόλια:

  1. καλημέρα, καλώς ήρθα στην μανιταροπαρέα σας ... θα τα λέμε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα Εφακι μας , μικρο μανιταρακι μας !!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eξαιρετικό τονωτικό για την ερωτική επιθυμία αποτελεί και το μανιτάρι Κορντισεπς

    Στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, στην αντιμετώπιση της ανδρικής και γυναικείας μειωμένης ερωτικής επιθυμίας - διάθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή